slogan

Wetswijziging

Dit zag de politiek gelukkig ook in. Er werd dan ook, op aanraden van consumenten, een wetswijziging voorgesteld. Hierin werden een aantal zaken opgenomen, waarvan we de belangrijkste even benoemen. Zo is er een wettelijke maximale opzegtermijn ingesteld die áltijd geldt, ook wanneer in het contract een langere opzegtermijn staat. Wanneer er echter een kortere opzegtermijn in het contract staat, dan geldt deze uiteraard. Verder is het mogelijk om het abonnement op te zeggen via het medium waarmee het is aangevraagd. Heb je dus online een abonnement aangevraagd? Dan kun je het ook online weer beëindigen.

Stilzwijgende verlenging

Het stilzwijgend verlengen van een abonnement is nog steeds mogelijk, maar de consument wordt nu een stuk beter beschermd dan eerst. Zo kan een abonnement op een tijdschrift stilzwijgend worden verlengd, maar slechts met een maximale termijn van 3 maanden. Voor andere abonnementen geldt dat een abonnement ook gewoon stilzwijgend verlengd mag worden, maar dit wordt dan wel een abonnement met onbepaalde eindtijd. Het stilzwijgend verlengen van proefabonnementen op tijdschriften is niet mogelijk. Dit wordt dus gewoon stopgezet na de afgesproken periode.

Let op: een proefabonnement bij een sportschool of een (gaming)website mag wél automatisch worden verlengd, maar dan moet de aanbieder dit wel duidelijk vooraf laten weten aan de consument. Een dergelijk abonnement mag overigens alleen worden omgezet in een abonnement zonder einddatum dat in principe op elk moment weer kan worden opgezegd (natuurlijk rekening houdend met de wettelijke opzegtermijn).

Warning: include(includes/plugin_contact.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/mrdomeinen/domains/aboklik.nl/public_html/index.php on line 327 Warning: include(): Failed opening 'includes/plugin_contact.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php56/usr/share/pear:/opt/alt/php56/usr/share/php') in /home/mrdomeinen/domains/aboklik.nl/public_html/index.php on line 327