slogan
Internet & TV abonnement

Waar moet je rekening mee houden?

Het is dus noodzakelijk om een televisie- en internetabonnement af te sluiten wanneer je online wilt en tv wilt kijken. Er zijn echter enkele factoren die meespelen bij de keuze voor een dergelijk abonnement. Allereerst is je adres van belang. Niet elke provider levert op elk adres in Nederland. Ook de internetsnelheid is afhankelijk van je adres. Wanneer je in een buitengebied woont, dan is het mogelijk dat de maximale internetsnelheid een stuk lager ligt dan wanneer je midden in de stad woont. Je kunt dan wel een televisie- en internetabonnement met 100 MB internet afsluiten, maar hier zul je weinig aan hebben wanneer je locatie slechts maximaal 40 MB toelaat. Houdt hier dus rekening mee.

Verder is het ook van belang om rekening te houden met wat je precies wil. Wil je bijvoorbeeld extra snel internet omdat je veel online bent of online doet gamen? Of wil je allemaal extra tv-zenders omdat je een echte serie-liefhebber bent? De prijs is namelijk van belang, maar wellicht dat een bepaald goedkoop abonnement helemaal niet bij je wensen past. Dan heb je er alsnog niets aan.

Vergelijk televisie- en internetabonnement online

Zoals je hier boven kunt lezen, dien je met behoorlijk wat zaken rekening te houden. Daarom is het verstandig om je nieuwe internet abonnement te vergelijken. Hier kun je beginnen met het opgeven van je adres, zodat je alleen maar aanbieders te zien krijgt die ook daadwerkelijk bij je leveren. Dan is het de vraag of je kiest voor een alles-in-1 pakket met internet, tv en bellen of dat je voor gedeelten van deze keuzemogelijkheden gaat. Vooral het 2-in1 pakket is populair, omdat het aantal vaste telefoon aansluitingen door het gebruik van de gsm drastisch omlaag is gegaan. Daarnaast kun je allerlei andere opties aangeven, zoals bijvoorbeeld televisieopties, het aantal HD zenders, gratis of betaalde monteur en de maximale hoogte van de eenmalige kosten. Zodoende krijg je een lijst te zien die helemaal aansluit bij je wensen. Het is dan alleen nog meer een kwestie van de beste/goedkoopste kiezen en afsluiten. Daarvoor loont het om alle twee in een pakketten vergelijken. Zo eenvoudig is het.

Internet- en televisieabonnement opzeggen?

Het opzeggen van een internet en televisie abonnement kan natuurlijk, maar wanneer dit kan is afhankelijk van je abonnement. De drie mogelijkheden zijn als volgt:

1) Je hebt een contract voor onbepaalde tijd. In dit geval kun je maandelijks je abonnement opzeggen.

2) Je hebt een contract voor bepaalde tijd dat stilzwijgend is verlengd. In dit geval kun je maandelijks je abonnement opzeggen

3) Je hebt een contract voor bepaalde tijd en de contractperiode is nog niet voorbij. In dit geval zit je vast aan de afspraken die met de provider zijn gemaakt. Wellicht dat je je abonnement hierdoor niet tussentijds kunt opzeggen of dat er een boete betaald moet worden wanneer je tussentijds opzegt. Neem hiervoor contact op met je provider.

In alle gevallen van opzeggen is het verstandig om per brief/e-mail op te zeggen en een bevestiging te vragen aan de provider. Deze dien je altijd te bewaren zodat je deze kunt overhandigen op het moment dat er onverhoopt iets mis gaat en je abonnementsgeld toch weer wordt afgeschreven.

Terug naar overzicht
Warning: include(includes/plugin_contact.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/mrdomeinen/domains/aboklik.nl/public_html/index.php on line 327 Warning: include(): Failed opening 'includes/plugin_contact.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php56/usr/share/pear:/opt/alt/php56/usr/share/php') in /home/mrdomeinen/domains/aboklik.nl/public_html/index.php on line 327