slogan
Fitness abonnement

Mag mijn fitnessabonnement stilzwijgend worden verlengd?

Ja dat mag, maar alleen op basis van enkele voorwaarden. Zo mag het abonnement na verlenging alleen een abonnement voor onbepaalde tijd zijn. Dit komt dus neer op een maandabonnement, ook wanneer dit voorheen een jaarabonnement was. Dit betekent dat de abonnementshouder het fitnessabonnement maandelijks mag opzeggen nadat het stilzwijgend is verlengd. Mocht de de sportschool je toch weer een jaar willen binden, dan zal er een nieuwe abonnement afgesloten moeten worden. Oftewel: er moet nadrukkelijk toestemming zijn gegeven dat er weer een jaarabonnement is afgesloten op naam van de abonnementshouder.

Hoe zeg ik mijn fitnessabonnement op?

Dit is bij elke sportschool anders, maar om geen risico te lopen is het verstandig om te kiezen voor de officiële manier. Je kunt een brief of e-mail sturen waarin je aangeeft dat je je abonnement wilt opzeggen. Geef aan dat je per de eerste mogelijke datum of vanaf een gewenste datum je abonnement wilt opzeggen, uiteraard rekening houdend met de wettelijke opzegtermijn. Vraag vervolgens altijd voor een bevestiging van opzegging.

Ik wil mijn jaarabonnement tussentijds opzeggen. Mag dat?

Wanneer je bewust de keuze hebt gemaakt om een jaarabonnement af te sluiten, dan is het in principe niet zo maar mogelijk om je abonnement tussentijds op te zeggen. Veelal is een jaarabonnement namelijk goedkoper dan een maandelijks opzegbaar abonnement. Je maakt dus gebruik van bepaalde voordelen door het jaarabonnement. Het is echter altijd mogelijk om hierover contact op te nemen met je sportschool: wellicht dat ze je een coulance regeling aanbieden.

Let op: wanneer het jaar voorbij is en je jaarabonnement stilzwijgend is verlengd, dan is het wél mogelijk om elke maand op te zeggen.

Terug naar overzicht
Warning: include(includes/plugin_contact.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/mrdomeinen/domains/aboklik.nl/public_html/index.php on line 327 Warning: include(): Failed opening 'includes/plugin_contact.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php56/usr/share/pear:/opt/alt/php56/usr/share/php') in /home/mrdomeinen/domains/aboklik.nl/public_html/index.php on line 327