slogan
Energiecontract

Elk jaar overstappen!

Het áltijd voordeliger is om jaarlijks over te stappen van energieleverancier. Veel mensen doen dit niet, en dit is zonde. De meest gehoorde reden waarom mensen niet jaarlijks overstappen is: "ik vind het zo'n gedoe" en "ik wil niet riskeren dat ik straks zonder stroom zit". Laten we voorop stellen dat energieleveranciers niet het recht hebben om je meteen af te sluiten van energie, mocht er onverhoopt iets fout gaan. Daarnaast kost overstappen geen moeite én gaat het nagenoeg nooit fout. Overstappen is ontzettend eenvoudig. In de volgende drie stappen kan ook jij probleemloos overstappen van energieleverancier:

Stap 1: Breng je huidige energieverbruik en -kosten in kaart

Haal je meest recente afrekening erbij en zoek je meest recente cijfers op. Deze dien je namelijk bij de hand te hebben. Je kunt immers niet vergelijken of je goedkoper uit bent wanneer je je huidige verbruik en kosten niet weet.

Stap 2: Bezoek een vergelijker.

Er zijn ontzettend veel online energievergelijkers online, bijvoorbeeld Energie51. We nemen de Energie51 energievergelijker voor het gemak even als voorbeeld. Ga naar de vergelijker en vul de meest recente gegevens in. Wanneer je de voorkeur biedt aan een bepaald soort stroom, bijvoorbeeld groene stroom, dan kun je dit aangeven. Vervolgens klik je door naar de volgende stap en krijg je een lijst met aanbieders die voldoen aan jouw eisen, allemaal op prijs gesorteerd. Alle energieleveranciers van Nederland vind je terug in de vergelijker, zoals Vattenfall, Eneco, Essent, etc

Stap 3: Kies de gewenste aanbieder

Kies nu de aanbieder en het contract dat het beste bij je past. Zodra je deze keuze hebt gemaakt, hoef je alleen nog maar je gegevens in te stellen en je plaatst een "bestelling".

Energiecontract opzeggen?

Dat hoeft dus niet wanneer je overstapt. Daarom is overstappen ook zo interessant: De nieuwe energieleverancier regelt de overstap met je oude leverancier. Hier hoef je zelf dus niet meer achteraan. Zelfs wanneer je gaat verhuizen, hoef je je energiecontract niet op te zeggen. Een energiecontract staat namelijk op naam en niet op adres. Het verhuist dus gewoon mee. U kunt er natuurlijk wel voor kiezen om een nieuw energiecontact af te sluiten omdat dit beter bij uw nieuwe leefsituatie past. Echter, wanneer uw lopende contract nog niet ten einde is, dan is het verstandig om even te informeren naar een eventuele opzegvergoeding.

Terug naar overzicht
Warning: include(includes/plugin_contact.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/mrdomeinen/domains/aboklik.nl/public_html/index.php on line 327 Warning: include(): Failed opening 'includes/plugin_contact.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php56/usr/share/pear:/opt/alt/php56/usr/share/php') in /home/mrdomeinen/domains/aboklik.nl/public_html/index.php on line 327